از مصائب همکاری با دونالد ترامپ

در دوره ترامپ، میزان سخت گیری و دقتِ مقام ریاست جمهوری آمریکا، کاهش قابل توجهی را تجربه کرد. به عنوان مثال، ترامپ از یک فرد، سخنی را می‌شنید و وقتی با من (آنتونی فائوچی) صحبت می‌کرد، می‌گفت: "فکر می‌کنم در این مساله اگر فلان‌گونه رفتار شود بهتر است". ترامپ عملا شنیده‌های بی اساسِ خود را هم ردیف با علم و دانش در نظر می‌گرفت.
کد خبر:۱۰۳۲۸۶۵
تاریخ انتشار:۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۴
                                                   روایت «فائوچی» از مصائب همکاری با دونالد ترامپ

به گزارش تابناک به نقل از فرارو،  "آنتونی فائوچی" رئیس "موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا" و همچنین مشاور ارشد پزشکی دولت آمریکا (در دوران ترامپ و بایدن) در مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا در این کشور، به تازگی مصاحبه‌ای را با "پیتر‌نیکولاس" خبرنگار سرشناسِ حوزه کاخ سفیدِ نشریه آتلانتیک انجام داده و در آن از تجربیات خود در مورد همکاری با "دونالد ترامپ" رئیس جمهور جنجالی سابق آمریکا سخن گفته است.

رابطه کاری فائوچی با ترامپ مخصوصا در ماه‌های آخرِ حضور ترامپ در قدرت، بسیاری پرتنش بوده و بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که ترامپ قصد داشته با استفاده ابزاری از شهرت و اعتبارِ دکتر فائوچی، اعتبار خود را نزد افکار عمومی آمریکا بالا ببرد و زمینه را برای موفقیتش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا فراهم کند. امری که البته با اقدامات تقابلیِ آنتونی فائوچی رو به رو شده است. متن مصاحبه آتلانتیک با آنتونی فائوچی به شرح زیر است:

شما در دوره کاری پنج رئیس جمهور مختلف در تاریخ آمریکا، با آن‌ها همکاری داشته اید. روسایِ جمهورِ مذکور از هر دو حزبِ دموکرات و جمهوریخواه بوده اند. همکاری با ترامپ و دولت وی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
سوال خوبی است. من سال گذشته، عمیقا با رئیس جمهور ترامپ تعامل داشتم. با این حال، از روز‌های ابتدایی ریاست‌جمهوری اش تا سپتامبر سال ۲۰۱۹ (بحبوحه شیوع ویروس کرونا)، من به هیچ وجه وی را ملاقات نکرده بودم (در حالیکه یکی از مسوولان مهمِ دولت وی بودم). این مساله اندکی آزار دهنده بود. من در دوران روسای جمهورِ دیگر آمریکا، از همان سالِ نخستِ حضورشان در قدرت، با آن‌ها همکاری‌های نزدیکی داشتم و مرتب آن‌ها را ملاقات می‌کردم.

روسای جمهورِ قبل از ترامپ، همگی یک اصل مهم را در ذهن داشتند و آن احترام به علم و دانش بود. این مساله در مورد ترامپ صادق نبود و من وقتی با وی تعامل داشتم اینگونه فکر می‌کردم که او اساسا در جهانی رویایی و خیالی زندگی می‌کند. من باید اذعان کنم که تجربه زیادی در همکاری با کاخ سفید داشته ام با این حال، کاخ سفید در دوره ترامپ، اساسا تبدیل به یک مکانِ متفاوت شده بود و شباهت چندانی به دوران قبل از خود نداشت.

از چه نظر این حرف را می‌زنید؟ از منظرِ سیاسی؟ آیا شما معتقدید که این وضعیت بیش از همه ناشی از شخصیتِ خاص ترامپ بود؟
در دوره ترامپ، میزان سخت گیری و دقتِ مقام ریاست جمهوری آمریکا، کاهش قابل توجهی را تجربه کرد. به عنوان مثال، ترامپ از فردی سخنی را می‌شنید و وقتی با من صحبت می‌کرد می‌گفت: "فکر می‌کنم در این مساله اگر فلان‌گونه رفتار شود بهتر است". ترامپ عملا شنیده‌های بی اساسِ خود را هم ردیف با علم و دانش در نظر می‌گرفت. اگر کسی از نزدیکان ترامپ به وی می‌گفت که فلان راه حل برای درمان کرونا خوب است، کاملا محتمل بود که وی نظر او را بپذیرد، اما نظر من که مسوول اصلی پزشکیِ مقابله با ویروس کرونا در آمریکا بودم را نپذیرد. این مساله برای من شبیه به یک تجربه سوررئالیستی بود.

آیا شما معتقدید که این قبیل اقدامات ترامپ ناشی از لجبازی‌ها و ویژگی‌های خاص شخصیتی وی بودند؟
نه من نمی‌خواهم از حیث روانشناسی، ترامپ را تحلیل کنم. با این حال، من به اندازه کافی با وی و نزدیکانش در کاخ‌سفید تعامل داشته ام که بدانم ترامپ بر این باور بود که غرایزش، به اندازه داده‌های علمی، معتبر هستند. شاید به همین دلیل بود که او مدام به من می‌گفت: "تونی! فکر می‌کنم انجام فلان کار درست است".

یک نکته خاص دیگر که در مورد ترامپ وجود داشت و من قبل از این، شبیه این مساله را در هیچکدام از دولت‌های قبلی آمریکا ندیده بودم این مساله بود که ترامپ اطراف خود را با انسان‌های عجیب و غریب پُر کرده بود. به عنوان مثال می‌توان به "پیتر ناوارو" مشاور ارشد تجاری ترامپ اشاره کرد که با اینکه در حوزه مسائل اقتصادی کار می‌کرد، در مورد مساله بهداشت و درمان و نحوه مقابله با شیوع ویروس کرونا در آمریکا نیز نظر می‌داد. این مساله واقعا غیرمنطقی بود. درست در همان زمان بود که من به خود می‌گفتم عجب اوضاع عجیب و غریبی در کاخ سفید حاکم شده است.

نظر شما در مورد مایک پنس معاون ترامپ چیست؟ ایا او هم جلوه‌ای از ترامپیسم بود؟ آیا او عمق بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا را درک می‌کرد؟
باید بگویم که "مایک پنس" انسان باهوشی بود. او با ترامپ اختلاف نظر‌های اساسی داشت، اما به شدت هم به او وفادار بود. بسیاری در آمریکا فکر می‌کنند که پنس، همان انسان آرامی است که در اغلب تصاویر خبری، پشت سر یا کنار ترامپ قرار دارد. با این حال، این تصویر اساسا در مورد پنس واقعی نیست. او واقعا باهوش بود و سعی داشت ترامپ را کنترل کند.

آیا شما هیچوقت این ترس را داشتید که ترامپ شما را از کار اخراج کند؟
نه من حقیقتا هیچگاه این نگرانی را نداشتم. بحران شیوع ویروس کرونا به قدری در آمریکا پیچیده بود که من سعی داشتم تمامِ تمرکزم را صرفا بر مقابله جدی با این بحران قرار دهم. من برای ریاست جمهوری آمریکا احترام زیادی قائلم، اما در دوره ترامپ من سعی داشتم این نکته را به همه بفهمانم که قرار نیست غرایض و مسائل غیر علمی، بر یک موضوع که کاملا به واکنش علمی نیاز دارد، سایه افکند. ترامپ شخصیتی کاریزماتیک داشت با این حال من با شناختِ از او، سعی کردم منافع مردم آمریکا را در عینِ همکاری با او (ترامپ) به پیش برم. اگر من بگویم که ترامپ را دوست داشتم، مطمئنم همسر حمله قلبی خواهد کرد و از من شدیدا متنفر خواهد شد. من سعی می‌کردم با او در راستای منافع مردم آمریکا تعامل داشته باشم. کل ماجرا همین بود.

بسیاری از نزدیکان ترامپ عمیقا از من خشمگین بودند، زیرا نمی‌توانستند مخالفت‌های علنی من با وی را در مساله مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا، تحمل کنند. بسیاری از اوقات بود که من به ترامپ می‌گفتم، فلان عقیده ات اشتباه است و او به من گوش می‌داد و عصبانی نمی‌شد. با این حال، نزدیکان ترامپ که پنج یا شش نفری می‌شدند، از این مساله خشمگین شده و او را تحریک می‌کردند.

بدون تردید یکچنین شرایطی اگر ترامپ نمی‌خواست، رنگ واقعیت به خود نمی‌گرفت. درست نیست؟
البته من این را کاملا می‌دانم. نکته هم همینجاست. درست به همین دلیل است که تجربه همکاری با ترامپ، تا حدی غیرمعمول است. با این حال من سعی کردم فقط و فقط بر وظیفه خاص خود متمرکز شوم. صحبت‌های دیگران در حوزه تخصصی ام، از دیدگاه من، صرفا حرف‌های پوچ و بی اساس بوده و هستند. من یک پزشکم و در شرایط بحرانی فعلی، فقط و فقط باید به وضعیت سلامت مردم آمریکا توجه کنم.

درست به همین دلیل است که من هیچگاه فکر نکردم که شاید ترامپ مرا اخراج کند. ولی من به این درک رسیدم که فکر کردن به این موضوع در برهه حساس کنونی که کرونا شیوع گسترده‌ای در آمریکا دارد، کاملا پوچ و بی اساس است. من فقط به کارِ خودم فکر می‌کردم.

سال گذشته ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود، یک ویدئو را که شما در آن حضور داشتید، منتشر کرد. این مساله برای من عجیب بود، زیرا افرادی در دولت ترامپ بودند که سعی داشتند شما را از مدارِ کار و حضور در دولت ترامپ خارج کنند. این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟
من حقیقتا از این حرکتِ ترامپ خوشم نیامد. پیشتر در دولت "جرج بوشِ پدر" نیز قرار بود یکچنین اقدامی در مورد من عملیاتی شود که خودِ وی گفته بود: "به هیچ وجه! من به هیچ عنوان دوست ندارم که دکتر فائوچی را درگیرِ نزاع‌ها و کشمکش‌های سیاسی بکنید". اقدام ترامپ و تیم انتخاباتی وی در گنجاندن تصویر و فیلم من در یک کلیپ تبلیغاتی، حقیقتا برای من ناخوشایند بود و من را عصبانی کرد.

آیا شما نارضایتی خود را به ترامپ یا نزدیکان وی منتقل کردید؟
نه من این مساله را به آن‌ها نگفتم. این اساسا یکی از ویژگی‌های شخصیتی من است. من فقط با موضع گیری‌های خود نشان دادم که به هیچ عنوان از کارِ آن‌ها خوشم نیامده و آن‌ها حق ندارند بارِ دیگر یکچنین حرکتی را انجام دهند.

چرا ترامپ به طور مرتب و درست از ماسک استفاده نمی‌کرد؟ این مساله به نوعی به یک رویه ثابت برای او تبدیل شده بود.
واقعا سخت بود تا این مساله (استفاده از ماسک) را در کله او بگنجانید. با این حال من فکر می‌کنم وی این اقدام را انجام می‌داد، زیرا بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا، چندان برایاو جالب و جذاب نبود. این بحران، حقیقتی بود که ترامپ دوست نداشت آن را بپذیرد. ترامپ عملا عدم استفاده از ماسک را موضوعی جلوه داده بود که نشان از مردانگی افراد داشت (اگر ماسک نزنید، مردانه رفتار کرده اید). از نظر او، استفاده از ماسک، نشانه‌ای از ضعف افراد بود. متاسفانه افراد زیادی در آمریکا از این مساله الگو گرفتند و عملا بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا را عمیق‌تر کردند.

آیا برخی از مردم آمریکا به دلیل این رویکرد ترامپ، جان خود را از دست دادند؟
من دوست ندارم اینگونه بگویم. این نوع موضع گیری، به نوعی ایجاد جنجال می‌کند و من نمی‌خواهم دیگران اینگونه از زبان من بگویند که "ترامپ، شهروندان آمریکایی را به کام مرگ فرستاده است".

کار کردن با جو بایدن چه تفاوت‌هایی با کار کردن برای ترامپ دارد؟
این مساله درست شبیه حرکت از یک جهان خیالی، به یک جهان واقعی است. اکنون با حقایق و نه اوهام رو به رو هستیم. بایدن نه در جلسات عمومی بلکه در خلوت هم از ما می‌خواهد تا با رویکردی واقع بینانه اقدام کنیم. وی اخیرا به من گفت: "آنچه که برای من مهم است این نکته می‌باشد که علم و دانش، قدرت اصلی و برتر را در مواجهه با بحران شیوع ویروس کرونا داشته باشند". وی گفت "آنچه آمریکای کنونی به آن نیاز دارد، واقعیت‌ها و شواهدِ متقن هستند. ما نباید مردم آمریکا را سرزنش کنیم، ما باید سعی کنیم مشکلات را حل کنیم". همین رویکرد بایدن، زمین تا آسمان با رویکرد‌ها و رویه‌های ترامپ فرق دارد.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ